KPN Experia Box v8 and PPPoE passthrough

A few weeks ago I got a new internet connection, after switching from Online to KPN (both are ISPs). It also came with a new modem, and the old one wouldn’t let me connect anymore. That was acceptable though, as the old modem (Speedtouch 564v6) was horrible.

Sadly, KPN doesn’t exactly have a reputation for delivering quality modems either, and the modem I got from them can’t be configured. With “can’t be configured” I mean that it doesn’t allow me to turn off the firewall, turn off the DHCP server, use UPnP, change the DNS servers, etc. It didn’t even have a telnet interface or other advanced configuration interface.

After spending a few hours with it (and after several configuration resets), I discovered that KPN edited the HTML of the web interface to hide a lot of elements that allow you to configure the modem. With Firebug I was able to recover some settings, including the ability to turn off the DHCP server and use my own instead.

But I wasn’t there yet. UPnP still didn’t work properly, and with manual port forwarding I couldn’t get some applications to work (probably because the firewall was still active).

Since the modem was already connected to my normal router, Apple’s Airport Extreme (nice stuff, but wouldn’t buy again) which has support for PPPoE, I decided to try using that. In theory if I managed to get that to work, I would completely bypass the parts of the Experia Box that make it so annoying. It would disable the firewall, DHCP server, it would let my own router handle UPnP, etc.

The web interface had a checkbox in the interface that said ‘PPPoE passthrough’. “Nice,” I thought. But after changing the settings of the router, it didn’t work. I hooked up my laptop (Mac) directly to the modem, but my laptop couldn’t connect either (the logs indicated that a timeout occurred after a connection was made). Maybe it was a Mac thing? I connected my Windows desktop as well, but the same thing happened there. Apparently ‘PPPoE passthrough’ was just a checkbox that didn’t do anything.

After several more hours of experimenting (I really needed this modem to work), I found a hidden web interface page that let me setup what I wanted in only a few clicks. Which is why I’m writing this article, as I don’t want anyone else to go through this mess.

To enable PPPoE passthrough on the KPN Experia Box v8, reset the modem first (hold the reset button until it restarts), then go to http://192.168.2.254/atmint.stm/3/1 and click Apply. Wait for the modem to restart and then configure your router (which should be the only device connected to your modem, preferably on LAN1). That’s all! The phone function still works, but the wireless router part of the modem should probably be turned off.

For Telfort users, the procedure is a lot more complicated, and I have not yet found the easiest way to do it. Read the comments for a few suggestions from readers.

126 thoughts on “KPN Experia Box v8 and PPPoE passthrough”

  1. Allereerst wil ik graag even melden dat het vermijden van een extern IP op je computer vooral schijnveiligheid is die in de nabije toekomst niet meer geldt door de komst van IPv6. Het hebben van een goede firewall is een beter idee.

   Ik heb zelf geen zakelijk modem van Arcadyan, en er zijn dus vrijwel geen opties te vinden in de webinterface. Bij mij werkt alles perfect na het aanpassen van deze verborgen instelling en het correct instellen van mijn router (zie screenshot).

   1. Beste Tom,
    Ik probeer ook mijn airport aan het draaien te krijgen in combinatie met het KPN modem. Tot nu toe zonder succes. Ik probeer alle tips van jou te volgen, maar het leest soms moeilijk. Mag ik vragen of jij een overzicht hebt in stappen hoe ik kom tot de juiste connectie tussen airport en KPN modem? Alvast hartstikke bedankt voor je hulp. Groeten,
    Waldo

 1. Heb jii onder Lan Settings wel de optie “DHCP Pool Precedence”? Deze kan je op Private en Public zetten.

 2. Bovenstaande heb ik met succes toegepast en heb nu via mijn Apple Time Capsule contact via PPPoE. Alleen kan ik nu de Expedia box niet meer benaderen via het IP adres 192.168.2.254. Wat zie ik over het hoofd?

  En na een reset/stroom onderbreking, werkt bovenstaande dan nog steeds of moet het opnieuw ingesteld worden?

  1. Je ziet niks over het hoofd! Zodra het goed ingesteld is kan je niet meer bij de web interface. Als je toch nog iets wilt aanpassen (waarom?) dan moet je de internetkabel van de Time Capsule in je laptop oid. pluggen, en dan kan je wel weer bij de Experia Box. Als je vergeten bent de Wifi uit te zetten kan je ook deze nog gebruiken om de modem te benaderen, maar je kunt er niet mee op het internet.

   Na een reset gaan de instellingen terug naar de standaardwaarden, maar na een stroomonderbreking zal PPPoE nog gewoon werken.

  1. Hallo Michel,
   Kan je bij de gewone Vperia Box V8 het MAC adres klonen?
   Ik wil graag mijn Asus router blijven gebruiken naast de Xperia box V8 voor televisie, telefoon en internet.
   Maar ik wil het mac adres van de Asus router handhaven i.v.m. een aantal websites op een eigen server, die weer draadloos aan de Asus router hangt, server met websites met vaste ip adressen.

 3. Om terug te gaan naar de standaard instellingen kun je gebruik maken van de volgende link:
  http://192.168.2.254/atmint.stm/15/4

  Helaas werkte het bij mij niet met deze instellingen, maar ik zie ook dat KPN bij mij in het modem iets andere instellingen gebruikt. De login naam is het @direct-adsl i.p.v. kpn@direct-adsl. Ook met deze login naam wilde het echter niet werken. Ik heb daarna niet verder geëxperimenteerd, aangezien ik ontdekte dat met de PPPoE pass-through de telefonie via de Experia Box niet meer werkt :-).

  1. Als de instellingen kloppen zou bellen nog gewoon moeten werken: hier doen beide lijnen het nog gewoon. Overigens raad ik aan om eerst het modem te resetten voordat je mijn stappen uitvoert, om mogelijke configuratiefouten te voorkomen.

 4. Mijn gebruikersnaam ziet er anders uit (50-7E-5D-93-EE-A2@direct-adsl
  ), en op basis van het input scherm heb ik ook een wachtwoord in mijn modem staan van meerdere karakters.

  Ik heb verschillende wachtwoorden geprobeerd (kpn, KPN, kpn1) helaas werken ze allemaal niet. Heb je nog een idee?

  Vraag: Heb je de DNS zelf ingevoerd of deze laten invoeren via DHCP van KPN?

  1. Dat eerste deel van de gebruikersnaam is het MAC-adres van de modem. Stond er bij mij ook, maar dat deel van de gebruikersnaam maakt niet uit, vandaar mijn “kpn@direct-adsl”

   Over het wachtwoord: deze is niet belangrijk, en kan gewoon leeg blijven. Het invoerscherm dat in de modem staat toont een wachtwoord als ‘hidden password’, waardoor het lang lijkt, maar in feite heeft je modem ook geen wachtwoord.

   DNS had ik zelf ingevuld (dat zijn de OpenDNS-servers), maar er werden ook goede servers toegewezen via DHCP.

    1. Gelukt, wel pas nadat ik zowel de stroom van het modem als van mijn Airport Extreme heb gehaald.

     Thanks voor de aanvullende hulp.

 5. Kan ik de 3 LAN poorten op de experiabox nog wel gebruiken met deze instelling? Probeer 2 computers bekabeld via LAN te laten terwijl ik DHCP en NAT van de experiabox omzeil.

 6. Hoe kan er dan toch een internet signaal door de eerste LAN poort worden verstuurd richting de router? Heb er weinig problemen mee de twee computers via wifi te verbinden maar aangezien het de twee enige stabiele apparaten met internet waren laat ik ze liever aangesloten.
  Ik gebruik twee TP-Link powerline adapters trouwens. Enige suggesties?

  Thanks voor het snelle antwoord btw!

  1. Er wordt een PPP-signaal verstuurd via LAN1 (of een andere poort naar keuze), geen internetsignaal. De router die je daarop aansluit zet dit signaal om naar een internetsignaal, en levert daarbij optioneel DHCP/NAT. Je moet alle computers dus aansluiten op die router, en niet op de ExperiaBox.

 7. Na uren eraan te hebben gepuzzeld nog steeds niet aan de praat gekregen.
  Ik krijg de experia box wel in een modus waarbij hij het PPP signaal doorstuurt maar vervolgens krijg ik dat signaal met geen manier weer omgezet naar een internetsignaal. Heb bij de gebruikersnaam gewoon “kpn@direct-adsl” ingevuld en bij het wachtwoord leeg gelaten (en van alles geprobeerd zoals “kpn” etc.) en het wil maar niet werken.
  Om de Airport Extreme uit te sluiten heb ik de ethernet kabel vanaf poort 1 in de vaste computer gelaten en heb ik geprobeerd een nieuwe verbinding met PPPoE in te stellen (inclusief gebruikersnaam) maar deze geeft op windows foutcode 6.
  KPN ook aan de lijn gehad om te vragen of deze instellingen waren veranderd maar die gaven na flink zeuren dezelfde instellingen door als in jouw how-to.
  Als je nog een tip hebt hoor ik het graag.

  1. Reset je modem en ga naar die pagina om ‘m in PPPoE-mode te zetten. Link de LAN1 van de ExperiaBox met de WAN van de Airport Extreme. Link de LAN1 van de Airport Extreme met je computer. Gebruik de Airport Configuration Utility om de instellingen (zie screenshot) over te nemen. Op je computer hoef je geen instellingen te veranderen. Als je deze stappen hebt gevolgd zou alles moeten werken.

 8. Ik heb meerdere malen precies gedaan wat je net hebt beschreven. Moet ik de ipv6 instellingen ook zoals op jouw screenshot instellen of is dit optioneel?

 9. Dag Tom, ik heb Telfort 30/3, geen KPN, maar het lijkt er als twee druppels water op.

  Als ik mijn Experia Box v8 in Bridge mode zet, en ik sluit mijn Linksys 4200 aan, en die zet ik op DHCP, krijg ik via LAN1 vanaf Experia prima het Publieke IP adres geserveerd, echter na het in brigde mode zetten op de Experia Box (WAN1) werkt daarna mijn telefonie niet meer. Heb jij een idee hoe ik dit toch weer terug werkend kan krijgen?

     1. Ai, dat gaat hem niet worden dan. Via PPPoE niet mogelijk.
      Via DHCP gaat het wel goed. Blijkbaar gebruikt Telfort toch een andere auth. methode

 10. Is het mogelijk om enig zins alleen bij de firewall te komen?
  Bij status zie je wel dat hij aanstaat, maar bij “data/firewall” ken je er vervolgens niks mee…

  Ik kan wel het internet op en kan ook gewoon werken ermee. Maar er zijn ook een hoop bestanden die niet goed functioneren. (op het moment met contact met anderen)
  Dan kan ik hem wel in DMZ mode gooien en dan werk 1 programma zeer goed. maar de andere programma’s die ik ernaast gebruik, werken dan geheel niet meer.
  Ik heb al uitgezocht dat het probleem aan die firewall licht van de “Histeria”-box. maar ik kan er voor ik zo zie met geen mogelijkheid bij.

   1. OK bedankt.
    Na lang zoeken inderdaad dat er niet echt een oplossing is. Dan maar aan een ander modem en die rotzooi ertussen uit gooien. (aangezien dat wel gewoon kan)

 11. Dag Tom en Neowam,

  Ik heb sinds gisteren van Telfort een Arcadyan VGV7519
  Firmware Version:02.00.125W4 ontvangen en kan het hidden menu http://192.168.2.254/atmint.stm/3/1 vinden om de modem in bridge RFC1483 ‘mode’ te zetten. Daarna een router op port1 aangesloten geconfigureerd als DHCP client maar die lijkt geen reply van de DHCP server van Telfort te ontvangen.

  1. Heeft Neowam NAT en de DHCP server in de Arcadyan modem uitgezet voordat het werkte?
  2. Zou de DHCP-server van Telfort alleen maar IP nummers uitdelen aan MAC adressen van bij Telfort geregistreerde Arcadyan modems?
  3. Zetten jullie VLAN-tagging aan op het extern aangesloten router device op port1 van de Arcadyan of doet de Aecadyan de VLAN tagging?(bij telfort VLAN 34)

  Enige tips? Alvast bedankt.

  Neowam :
  Dag Tom, ik heb Telfort 30/3, geen KPN, maar het lijkt er als twee druppels water op.
  Als ik mijn Experia Box v8 in Bridge mode zet, en ik sluit mijn Linksys 4200 aan, en die zet ik op DHCP, krijg ik via LAN1 vanaf Experia prima het Publieke IP adres geserveerd, echter na het in brigde mode zetten op de Experia Box (WAN1) werkt daarna mijn telefonie niet meer. Heb jij een idee hoe ik dit toch weer terug werkend kan krijgen?

  1. 2. Dat zou helaas kunnen.
   3. Mijn stappen zoals beschreven in het artikel is alles dat nodig is bij KPN. VLAN-instellingen etc hoeven niet handmatig aangepast te worden.

   Helaas kan ik je verder niet echt helpen met Telfort, het lijkt erop dat zij ‘t net iets anders aanpakken dan KPN.

   Tom

 12. Bedankt Tom, voor het snelle antwoord. Ik hoop dat andere lezers van deze blog kunnen helpen en ik zal een draadje openen op het Telfort forum.

  Groeten Paulb.

 13. Dag Tom, het lijkt hier te werken ook voor Telfort aansluitingen.

  Ik kan bevestigen dat de DHCP server van Telfort pas reageerde toen ik het WAN MAC adres van de Arcadyan had overgenomen op mijn router die ik achter poort 1 van de Arcadyan had aangesloten.

  Wat ik precies heb gedaan en of alle stappen invloed hebben weet ik niet maar voor de volledigheid:
  1. DHCP server op de Arcadyan uitzetten.
  2. Firewall filtering uitgezet.
  3. WAN MAC adres van de Arcdyan overgenomen op mijn router die als DHCP client is geconfigureerd.
  4, http://192.168.2.254/atmint.stm/3/1 uitvoeren.
  5. Hele handel herstarten.

  De Arcadyan blijft benaderbaar op 192.168.2.254 als je een losse PC inprikt op de port 2,3 of 4.

  Wellicht dat je je blog nog kunt aanvullen met de specifieke info voor Telfort.

  Groeten Paulb.

 14. Voor Telfort is het niet persee nodig om je MAC-adres te klonen. Ik heb de stappen van Paulb (van 10 augustus 2013, 21:21) uitgevoerd (behalve de MAC-kloon dan, want dat ondersteund mijn router niet) en daarna werkte het. Ik moest wel echt de DHCP server en Firewall filtering uitzetten, anders kreeg ik geen verbinding en/of kreeg mijn router een 192.168.2.xxx IP-adres. Voor de volledigheid, dit zijn dus mijn stappen:

  1. http://192.168.2.254/atmint.stm/3/1 uitvoeren en modem herstarten.
  2. DHCP server op de Arcadyan uitzetten.
  3. Firewall filtering uitgezet.
  4. Modem herstarten
  5. Router op DHCP, krijgt vervolgens netjes het externe IP-adres. Overigens wel een nieuw extern IP-adres gekregen, indien je MAC-adres kloont zal die hoogstwaarschijnlijk behouden blijven.

 15. ik wil deze manier gebruiken met een draytek 2820 krijg het niet werkend. gedaan wat er hierboven stond ik heb ook telfort. mn draytek krijgt geen wan2 connection

 16. Het is me ondertussen gelukt.

  Provider: Telfort
  De modem van de provider: Arcadyan VGV7519
  Eigen modem / router: Draytek 2820n ADSL2+

  op de Arcadyan:
  1. Draytek hard reset (knpje lang ingedrukt houden, je hoort vanzelf een KLIK)
  2. DHCP server uitzetten op de Arcadyan bij optie LAN
  3. Firewall filtering uitgzettenop de Arcadyan
  4. WAN MAC adres van de Arcdyan noteren!!!! LET GOED OP JE HEBT OOK EEN MAC LAN.
  5, http://192.168.2.254/atmint.stm/3/1
  Instellingen op de Draytek:

  Internet acces ——> click op WAN2 ——>Klik op tabblad “Static or Dynamic IP”

  Zet een vinkje bij “Obtain an IP address automatically”
  en zet een vinkje bij “Specify a MAC Address” <——- vul dan het WAN mac adres in van de Arcadyan die je had genoteerd en klaar.

  Mischien dat je beide routers moet rebooten.

  Bij mij werkt dit.

 17. Hallo Tom,

  Ook ik ben de experia box helemaal zat. Ik heb er zoveel problemen mee gehad. Ik was erg blij toen ik op jouw artikel stuitte. Ik zit ook bij KPN, maar ik krijg hem niet aan de gang. De passthrough van de pppoe lukt wel, telefoon blijft ook gewoon werken, maar ik krijg deze niet geconfigureerd op de router die ik aansluit op LAN1 van de de experia box. Hij krijgt namelijk geen internetverbinding. Ik heb thuis 2 routers liggen, heb het met beide geprobeerd. Het betreft een netgear WGR614v6 en een Sitecom WL614v1.

  De gegevens die ik hierbij heb gebruikt luiden als volgt.
  Bij login heb ik gewoon kpn@direct-adsl ingevuld zonder wachtwoord. Internet IP address heb ik een statisch adres genomen, namelijk mijn extern IP adres, omdat deze op een of andere manier niet doorkwam. (Als ik deze niet instelde kreeg ik een waarde 0.0.0.0). Ook de DNS adressen heb ik handmatig ingevoerd. Deze heb ik overgenomen uit de gegevens van de experia box, terwijl deze nog verbinding had met internet.

  Oftewel ik heb al van alles geprobeerd en volgens mij dwaal ik alleen maar verder af. Ik heb ook getracht om de DHCP server uit te zetten, maar deze optie heb ik niet bij LAN op de Arcadyan.

  Ik hoop dat jij me kunt helpen.

  Leuk in ieder geval, zo’n naamgenoot 😉

  Groet,
  Tom van Dijk

 18. Beste allen,

  Het mysterie over de nukkige DHCP server bij Telfort blijft mij verbazen. Nadat ik eerst bridging alleen aan de praat kreeg met een gekloonde MAC adres van de Arcadyan in mijn “stap 3”:

  3. WAN MAC adres van de Arcadyan overgenomen op mijn router die als DHCP client is geconfigureerd.

  bleek die oplossing na ruim een week niet meer te werken. De DHCP server aan de Telfort klant leverde juiste geen publiek IP adres meer, tcpdump bleef erg stil totdat….

  Een willekeurige windows PC werd nu wel voorzien van een publiek IP adres wat ruim een week eerder juist niet werkte. Ik weet niet of er changes bij Telfort zijn geweest of dat ik per ongeluk een andere DHCP server aan de lijn krijg.

  Dus ik heb het gekloonde MAC address weer verwijderd van mijn aangesloten Vyatta router en terug naar het echte MAC address.(dat is dus de DHCP client)

  Dus ik kan bevestigen dat de stappen van Wouter nu wel bij mij werken voor de volledigheid:

  1. http://192.168.2.254/atmint.stm/3/1 uitvoeren en modem herstarten.
  2. DHCP server op de Arcadyan uitzetten.
  3. Firewall filtering uitgezet.
  4. Modem herstarten
  5. Router op DHCP, krijgt vervolgens netjes het externe IP-adres. Overigens wel een nieuw extern IP-adres gekregen, nadat mijn MAC-adres veranderd was.

  Groeten Paulb.

  1. Als je een publiek IP-adres krijgt toegewezen op een van je computers is dit een teken dat je router (niet de Arcadyan) verkeerd ingesteld staat: deze zou namelijk het publieke IP-adres moeten krijgen, waarna al je lokale computers een intern adres krijgen.

 19. Hi.

  Mooie blog, helaas kom ik niet op de http://192.168.2.254/atmint.stm/3/1 pagina. Wanneer ik mijn ZTE H220N reset (reset knop ingedrukt houdt totdat het modem reboot) kom ik niet op boven genoemde pagina. Wanneer ik de reset knop ingedrukt houdt ook wanneer het modem gaat rebooten krijg ik een authenticatie dialoog als ik naar de url ga. Modem is direct aangesloten op een laptop.

  Iemand een idee?

 20. Hey Tom,

  Voor de duidelijkheid dus, ik kan hiermee een eigen router aansluiten, maar DHCP zal niet meer werken en moet ik handmatig IP adressen en MAC adressen aan elkaar koppelen? Ik wordt er *stront* ziek van dat ik constant wordt gekicked uit mijn game. Portfowarden werkt voor geen meter en DMZ maakt het hele netwerk alleen maar erger. Televisie en Telefonie zullen nog wel werken neem ik aan?

 21. Beste Tom,

  Interessant blog! Ik ben zelf ook aan het stoeien om de DHCP uit te schakelen van de Experiabox v8, ik zie ik deze setting staan gebruikmakend van Firebug, maar na een refresh is deze weer enabled. Jij geeft aan dit aangepast te hebben, kan jij mij zeggen waar ik kan aangeven dat deze setting wordt opgeslagen?

 22. Hallo Tom,

  Fijn dat je deze info gedeeld hebt. Werkt als exact zoals je opgaf. Het enige wat mij opvalt is dat mijn performance drastisch achteruit is gegaan. Ik dacht eerste instantie dat ik mij dat inbeelden en toen een paar testjes gedaan. Alle PC’s uitgezet op een na. Test met Ookla speedtest volgens jouw settings:
  Download 30Mbp/s.

  Modem gereset en toen weer een test: 89Mbp/s.
  Wederom medem gerest, url http://192.168.2.254/atmint.stm/3/1 uitgevoerd en toen weer een test: download 32Mbp/s. Dit is toch wel een heel groot verschil. Is dit bij jou ook het geval?

  Bvd voor de feedback.

  1. Bij mij ging de snelheid er juist op vooruit. Ik denk dat je router (dus niet de Experia Box) een belangrijke factor is hier. De ene router kan sneller omgaan met PPPoE-data dan andere routers.

   Wat ik er wel even bij moet zeggen is dat vziw de Experia Box v8 ondersteuning biedt voor DSL via meerdere kanalen, en het zou kunnen dat met mijn stappenplan slechts één van deze kanalen doorgegeven wordt, wat uiteraard slecht is voor je snelheid.

 23. Bedankt voor je snelle reactie Tom!

  Tja, en hoe komen we daar achter of de Experia V8 meerdere kanalen voor DSL ondersteunt? Dat zal niet makkelijk zijn om dat te vinden in zo’n gesloten systeem.

  Wat dat betreft is Ziggo en UPC gebruiksvriendelijker. Bij Ziggo kun je gewoon bellen en ze zetten je modem in Bridge mode on-the-fly en bij UPC kan je Bridge mode zelf in het modem regelen. Daar zou KPN nog iets van kunnen leren!

  Ik hoop dat iemand hier nog een antwoord op heeft of KPN inderdaad meerdere kanalen ondersteunt voor DSL in de Experia V8.

  Groet,

  ALE

 24. Beste Tom,

  Zou jij of anderen mij misschien met het volgende kunnen helpen?

  Ik zou graag gebruik willen maken van twee Experia boxen (v8), omdat ik geen nieuwe router wil aanschaffen. Mijn meterkast bevindt zich op de begane grond waar ik de eerste box wil plaatsen en in mijn woonkamer wil ik de tweede box plaatsen (derde verdieping). Mijn criteria zijn als volgt;

  1. Vanwege de afstand heb ik liever dat dit bekabeld (UTP) verloopt in plaats van draadloos.
  2. Box 1 moet als een bridge functioneren, die het inkomende signaal naar box 2 verzendt.
  3. Op beide boxen wil ik gebruik kunnen maken van de beschikbare LAN poorten.

  Is het voldoende om in de eerste box DHCP uit te schakelen en de WAN gegevens over te kopiëren naar de tweede box?

  Ik hoor graag van u.

  Groeten,

  Chamoon

  P.S. Ik maak geen gebruik van IPTV en telefonie.

  1. Zet de eerste box in bridgemodus (volg mijn stappen) en zet in de tweede box DHCP uit. Verbind box2 via LAN, niet WAN (die poort blijft leeg) en het zou kunnen werken.

   Overigens raad ik het niet aan: probeer de Experia Box te vermijden, ipv er 2 van te gebruiken. 😉

 25. Beste Tom,
  Ik zou graag een Time capsule configureren met Experia boxen (v8), maar het lukt helaas nog niet.
  Ik heb met apple technische ondersteuning en met Kpn contact gehad en ieder verwijst naar de ander. resultaat (0).
  Het probleem dat de TC de Ip-adres niet overneemt van de Experiabox.
  Zou je aub exact de stappen willen schrijven, dat ik een bepaalde volgorde moet volgen.

  TC lampje is groen, maar helaas geen internet verbinding.

  BVD
  Waheed

 26. Is er iemand met een telfort abbo die bridge modus met telefonie en iptv werkend en stabiel heeft gekregen op experia box? Zou diegene zijn handelingen kunnen posten?

  Alvast dank voor het beantwoorden!

 27. Ik heb net een Telfort Experia Box v8 gekregen ivm. aankomende veranderingen in het netwerk. Hiervoor had ik een zyxel modem. Ik had ‘t zyxel modem altijd al gebridged naar m’n linksys router. Dit heb ik aan de hand van bovenstaande tips ook gedaan voor de Experia box.

  Ik hoefde alleen maar http://192.168.2.254/atmint.stm/3/1 en apply uit te voeren. Daarna werkte alles zoals ik gewend was. (ik gebruik geen analoge telefoon, maar heb m’n eigen VoIP)

  Dus DHCP uitzetten was niet nodig, ‘t werkt netzoals in het artikel bovenaan (voor KPN) wordt uitgelegd.

 28. TvdL bedankt voor je reactie. Goed om te horen dat het voor internet gewoon werkt. Ik ben alleen erg benieuwd of de telefonie dan ook werkt. Ik heb helaas zelf niet de mogelijkheid om het te testen omdat ik nog geen vast bellen abonnement heb.

  Ondertussen een medewerker van Telfort gesproken en die zegt dat het moet werken. Na een post op telfort forum wordt mij verteld dat het niet werkt op basis van theorie? Vreemd want als het bij KPN werkt dan zou het toch ook bij Telfort kunnen werken?

  Is er iemand die het heeft kunnen testen?

  Overigens een leuk Topic TvdW!

 29. Wel, ik had iets te vroeg gejuigd. Vorige week ging ‘t van een leien dakje, maar vanochtend had ik geen internet verbinding meer. Na telefonisch contact bleek dat vanochtend de netwerk verandering was doorgevoerd. En omdat ze geen bekend modem zagen (maar dus alleen mijn router), had ik dus geen IP adres gekregen. Dus ook na terugresetten naar fabrieksinstellingen had ik nog geen IPadres. Dat heeft KPN toen “handmatig” alsnog gedaan.

  Daarna had ik in elk geval weer internet, maar een bridge lukte me in eerste instantie niet meer zo makkelijk als afgelopen week.

  Ik heb uiteindelijk het meest uitgebreide eerder genoemde recept uitgevoerd, en dan hielp!
  Allicht dat ik tzt nog eens precies uitprobeer wat nu minimaal nodig is om de bridge te maken bij Telfort. En ik zal nog eens een paar weekjes afwachten of de verbinding in stand blijft.

  1. Tot nu toe gaat ‘t nog steeds goed. Ik heb nog wel last van de Windows melding “Additional login information may be required…” als ik m’n laptop weer opstartte, maar dat lijkt met het gebruik van OpenDNS en IPv6 samen te hangen. De DNS server van Telfort gebruiken lijkt voorlopig een oplossing

 30. Kpn heeft bij mij twee maanden geleden een nieuwe experiabox v8 geinstalleerd. Dit was nav het slechte wifi ontvangst in onze woonkamer en in de rest van onze nieuwbouwwoning.
  Op advies van de kpn monteur heb ik een router aangeschaft, sitecom 300n x4. De aansluiting is als volgt: utp kabel vanaf de experiabox naar de woonkamer; vervolgens de splitter vanuit het kpn pakket aangesloten; router aangesloten op de splitter en ingesteld volgens de handleiding (appeltje eitje); tv decoder aangesloten op de splitter. En voila, het werkte. Automatisch stonden de experia instellingen op PPPoe voor de wan 1. Verder heb ik voor zowel de experiabox en de sitecom router geen statische ip adressen ingesteld.
  Ik heb momenteel 60 mbit/s in de huiskamer op mn laptop (was 30!). Zelfs de ontvangst op de ipad gaat boven de 20 mbit/s. Het enige nadeel is dat ik op de eerste verdieping het signaal kwijt ben. We hebben een open trap in de huiskamer en bovenaan de trap heb ik nog maar 5 mbit/s. De afstand is nog geen 4 meter. Iemand soms suggesties voor een andere router? Een die wel door geschikt is voor een nieuwbouwwoning met 3 verdiepingen?

 31. Heey ,
  als ik op me xbox een online game speel zoals call of duty , word ik vaak gedissconnect en dan staat er connection interrupted , dit gebeurt heel erg vaak , ik heb kpn experia box v8 wie kan me helpen ??

 32. Hoi Tom,

  Bedankt voor je heldere uitleg. Volgens mij is het mij ook bijna gelukt. Het is mij gelukt de experiabox in bridge mode te zetten, echter krijg ik op mijn Airport Express geen (extern) ip adres toegewezen van mijn provider. Als ik diezelfde kabel die ik normaal gesproken in de airport heb zitten, in mijn PC doe, krijg ik netjes een extern ip adres toegewezen via de dhcp van mijn provider. Enig idee hoe dit kan? Ligt het er wellicht aan dat ik een express heb ipv. een extreme?

  1. Het werkt inmiddels! Het was gewoon een kwestie van wachten. Had de apparatuur aan laten staan en toen ik na een uurtje terug kwam werkte alles opeens! De stappen die ik heb uitgevoerd:

   1. DHCP server op de Arcadyan uitzetten
   2. Firewall filtering op de Arcadyan uitgezet
   3. WIFI op de Arcadyan uitzetten
   4. http://192.168.2.254/atmint.stm/3/1 uitvoeren.
   5. De Airport Express een reset gegeven en in het tabje Internet -> TCP/IP de optie DHCP kiezen.
   Hierna dus gewoon een beetje geduld, en na een tijdje ging bij mij het lampje op groen!

 33. Hoi Tom,

  Ook ik heb een v8 en KPN. Geen andere router, ik wil alleen de v8 zo beveiligen dat er niemand van buitenaf naar binnen kan. Mijn v8 is een paar weken geleden gehacked door een vreemd MAC adres in de buurt. Dit is een Wireless AP (zonder naam dus met een “?”) net zoals je andere AP’s in de buurt zet met een scanner als Wifi Analyzer. Op moment dat ik de Wifi van de v8 aanzet, plaatst dat vreemde MAC adres zich onder het MAC adres van mijn v8.
  Hoe kan ik dit oplossen want de KPN doet er niets aan.
  PS ik heb een andere v8 ontvangen, dit ivm het MAC adres die dus bij de indringer bekend was. Wifi durf ik echter niet meer aan te zetten sindsdien.

  Alvast mijn dank. Ben hier al een maand mee bezig..

  Groet Jerom

 34. Hi Tom,

  Bedankt voor het delen van deze kennis! Heb ‘t succesvol toegepast bij mij thuis, echter loop ik tegen een issue aan, waarvan ik benieuwd ben of je dit herkent.

  Mijn Airport Extreme krijgt met succes een extern WAN IP, alles werkt ook volledig naar behoren qua verkeer van intern naar extern. Op dezelfde AE heb ik enkel port-forwards geconfigureerd van extern naar intern, helaas lijkt dit niet te werken. Ook het pingen van het WAN IP geeft geen antwoord retour, het lijkt er op dat er in de Experia Box nog iets geblokt wordt, waardoor verkeer van extern niet op de AE aan komt. Er vaar jij (of één van de andere lezers) dit ook en zo ja, heeft iemand dit al werkend gekregen?

  Groeten,
  Ivo

 35. Moet ik iTV op poort 2 t/m 4 aansluiten? (ik zou liefst alles door 1 kabel willen doen en in de Linksys router willen splitsen)
  Kan ik alle VLANs via die PPPoE laten lopen?
  Ik zou telefoon bijv met eigen ATA willen doen. Heeft volgens mij ook een VLAN instelling. (Na het decrypten van config file)

 36. Hallo Tom, mooi dat je jouw info deelt met de wereld!
  Weet je ook of dit met Tweak (Groen) z’n E.B. v8 i.c.m. met een Apple Express (802.11n 5eG) werkt, waarbij ik graag gebruik wil maken van eenTVbox, time machine, airplay en wellicht ‘ns een dect-telefoon?
  Ik ben al een hele dag bezig om de wifi van die achterlijke E.B. v8 te ‘vervangen’ met die van m’n AE, zonder succes.

 37. Hi Tom,

  Ben super blij met je uitleg! heb alle replies gelezen maar zit nog met de vraag of je oplossing ook werkt voor mijn probleem: heb een SBS2003 server die DHCP kan/moet verzorgen voor netwerk. Als ik KPN mode in Bridge zet en mijn server een vast ip nr geef zou dat dan genoeg zijn om de server DHCP te laten doen en heb ik dan nog een internet verbinding?

  Alvast erg bedankt!

 38. na in typen van 192.168.1.254 gebeurt er niet en net als boven beschreven kan ik dus niet bij instellingen komen om de router een naam te geven zodat ik deze kan vinden bij wifi. v8 meerdere malen gereset, knop van wife meerdere keren aan en uit gedaan maar geen verbinding. Met kabel/zonder kabel niets doet het. Heb wel internet met kabel.

 39. Pagina gevonden. Had gehoopt ook de LAN settings tegen te komen.
  Is er ookeen dergelijke pagina waar ik de ip reeks kan aanpassen?

 40. Hallo Tom,

  Geweldig dat je een eigen router kan inzetten. Het is mij ook gelukt om een router te plaatsen achter de Experiabox van KPN. TV blijft het bij mij ook prima doen via de Experiabox. Internet werkt prima. Het enige waar ik nog mee zit is telefonie wat ik niet werkend krijg via deze wijze. Ik heb precies gedaan wat je heb beschreven. Heb je nog tips voor mij?
  Alvast bedankt!

 41. Hi, sorry about writing in english…

  Has anyone noticed recently that after the KPN Experia Box v8 was updated to 02.00.130v2, when launching torrents (uTorrent specifically), DHT will fail to connect/find nodes even though everything is correctly setup?

  I can trace the start of the problems to the very minute the box was updated with the new firmware.

  Resolution for now seems to be to simply hit “Disconnect” followed by “Connect” on the Admin page, and then suddenly it starts working again and it will find 700+ nodes.

  It looks like I have to do this at least every 24hours after uTorrent has been closed/reopened.

  Anyone else experiencing this?

 42. KPN Experia Box v8 Astoria
  IP: 192.168.2.254

  Po Hard Reset
  KPN i username = password = pozostaw puste.

  Username = KPN i hasło = admin.

 43. Een beetje vreemd wellicht om dit hier te posten, maar ik kom er niet uit en jullie lijken de enigen die er verstand van hebben.

  Ik heb een experia v8 voor adsl internet + digitale tv van telfort. Mijn airport express staat nu draadloos in verbinding met de v8. Een praktisch probleem: in de meterkast staat de v8 maar via hal, keuken en huiskamer moet ik de netwerkkabel naar het televisiekastje leiden voor digitale tv. Zou het mogelijk zijn om de airport express (die naast het tv-kastje staat) met een netwerk-kabel te verbinden zodat ik digitale tv heb en die lange kabel door mijn huis niet meer nodig heb? Airport Express pikt het dus draadloos op en geeft de signalen voor de tv dus via netwerkkabel door aan het tv-kastje. Kan dit, en hoe?

 44. Bij mij werkte het pas ná het invoeren van ‘kpn’ als wachtwoord bij de PPPoE instellingen in mijn Airport Extreme.

  gebruikersnaam is dan ‘kpn@direct-adsl’

 45. Trouwens; wat zijn de aanbevolen instellingen op de AE voor DHCP/NAT instellingen? Alles op standaard laten staan?

 46. Hi Tom,
  I just received vgv7519 from telfort, was wondering what is the default password for the router Login id: Admin) and is it possible to change the WPA password, change the name, limit the connection to 5 for example (instead of unlimited) & limit the bandwith of each connection (so for example if there are 5 connected devices, my laptop would still be the primary one / the highest bandwith allocation)
  Sorry Im not a tech guy, so i dont know anything about it
  Thanks

 47. Bedankt,

  Vandaag grootste gedeelte vd dag bezig geweest, met oplossing in deze draad toch werkende verbinding.

 48. Hi Tom,

  Great stuff! I got it all working, bypassing the Experia V8. Notice that for KPN Glasvezel you wil need to put in your personal userid and password when configuring the Airport Extreme in order to get it to work. This will be an emailadress (your main kpn-emailadress: ***@kpnmail.nl) and an 8-digit number for the password.

  Thanx again,
  ~Rene

 49. Tom,

  Goed artikel. Na de reset van Experia V8 router, jouw link aangeklikt en op apply gedrukt. Daarna kon ik mijn Airport Time Capsule geconfigureerd, zoals aangegeven in je artikel.
  Alles werkte daarna nog, de telefoon en de televisie. Echter de volgende ochtend bleek, dat ik niet kon bellen en opgebeld kon worden. Eerst maar weer alles teruggezet. De telefoon werkte nog steeds niet. De KPN helpdesk gebeld, zij zagen geen storingen in hun monitor. Ook poort 2 van de telefoon geprobeerd, geen uitgaand gesprek mogelijk. Ze zouden direct een nieuwe router sturen. In de loop van de middag weer eens geprobeerd en wat bleek alles werkte weer normaal.

  Is het een gewone storing geweest of inspecteert KPN de verbindingen en de instellingen van de router?

  Tjibbe Knol

  1. Ik gebruik al enkele maanden geen KPN meer maar de telefoon heeft het altijd gewoon gedaan – ook na enkele maanden de instellingen niet te wijzigen. Meer mensen melden dat de telefonie het niet meer doet na het wijzigen van deze instellingen, dus het zou goed kunnen dat er inderdaad iets veranderd is.

 50. Ik heb dit draaien alleen ik merk dat om de week ofzo ineens IPTV het niet meer doet. Het kastje blijft op de laatste stap hangen. Oplossing is dan de Experiabox resetten naar default. IPTV kastje uit/aan en als het weer werkt de stappen weer uitvoeren om bridging aan de gang te krijgen. Op eth1 zit de kabel naar mijn Mikrotik, op eth2 zit de kabel naar het IPTV kastje.
  Iemand nog suggesties?

  1. bij mij werkt iTV sowieso niet icm deze optie. Zonder werkt het prima. Heeft te maken met de router/switchfunctie en VLAN

 51. Hello

  Does anyone know how to use the telfort experia v8 modem/router as only modem. I have a asus rt n56 router that should manage my network and dyn dns. What is the easiest way to configure telfort modem?. Thanks for your answers in advance

 52. Ik heb deze setting voor een paar maanden gebruikt maar sinds enige dagen reset the modem zichzelf steeds waardoor niks meer werkt behalve de TV (en telefoon? Maar die heb ik niet. Zit wel in het pakket)

  Zo ook gisteravond – Haperende verbinding uren gekloot en uiteindelijk de boel maar gereset en opnieuw de aanpassing gemaakt. Nu vanochtend is de modem vrolijk online met alle default lampjes (wifi aan – terwijl ik dat uit had gezet) en PPPoE passthrough is wederom inactief.

  Is er recent een update geweest die PPPoE passthrough verstoord? 🙁
  Ik zag in het dashboard dat er een vinkje is in WAN voor PPPoE Passthrough, dat staat aan , maar werkt niet?

  *zucht*

  Iemand hier ervaringen mee?

  1. Ik heb inmiddels een nieuwe modem (KPN vond de vorige defect) dit is een Experiabox v9… Compleet ander ding 🙁 En nog minder opties. Grrr.

 53. Bij mij is het allemaal gelukt om de V8 in bridge te zetten en m’n APle extreme krijgt een ip-adres. Het enige wat nu big niet werkt is portforwarding. Aangezien ik een Synology NAS heb is dit wel van belang evenals VPN wat nu niet werkt.
  Iemand gelukt om portforwarding te realiseren?
  Deze zijn wel geconfigureerd in de Extreme maar de V8 houdt het ergens tegen….

  1. Dat stukje werkte bij mij zonder problemen. TCP 5000 en 80 geforward naar vast IP van NAS.

   Als V8 in doorvoermodus staat houdt die niks meer tegen toch?

 54. Het werkte!

  Na paar uur stoeen en resetten had ik het voor elkaar…..totdat ik de iTV ethernet kabel ook in de experia stak. Dan gaat het direct fout. Verliest zijn externe IP. iTV op mijn eigen router (AE) werkt niet (geen VLAN)

  Zoojuist een switch besteld, ben het inmiddels zo zat met KPN en Experia dat ik de oplossing van netwerkje.com ga proberen. Scheiden van de VLAN’s is een vereiste, anders werkt het alles-in-een pakket via glasvezel niet. Ten minste als je netwerk van nuiten wil benaderen via DynDNS zoals ik…Maar veel geleerd vanavond en het werkt dus wel! Heb extern ingelogd! Vriendin geen TV vanavond en morgen maar dat overleef ik hopelijk wel.

  Bedankt!

 55. Goeie! Maar helaas werkt het niet met de V8 modem voor KPN Zakelijk ADSL die wij hebben. Na een bezoek aan http://192.168.2.254/atmint.stm/3/1 maakt het ding geen verbinding meer met internet. De boodschap in het statusscherm is “Physical down”. Na een uurtje nog steeds zelfde melding…..

 56. Hoi Tom,
  Bedankt voor jouw tijd en geduld.
  Sind kort geleden heb ik ook een xperiabox v8 van KPN gekregen i.v.m. de splitter die niet meer werkte in combinatie met de eerste kpn router-modem.
  Ik heb 3 IP addresses van KPN altijd gehad, waardoor 1 is rechtstreeks verbonden met een lokale server. Deze IP moet altijd benaderbaar buiten het lokale netwerk.
  Na de installatie van de v8, alles werkte in eerste instantie prima, maar toen ik 2 dagen geleden mijn server moest restarten, V8 DHCP heeft een andere IP address toegewezen aan de server waardoor alles in de soep liep. Niemand kan de server benaderen.
  Ik heb van alles gedaan om dat IP address van de server terug te zetten, maar envain. Ook als ik vanuit een externe netwerk op dat toegewezen IP address van de server probeer in te loggen lukt ook niet.
  Graag jouw steun is van heel erg belangrijk.

 57. Hoi Tom,
  Is het mogelijk om de DHCP van de Experiabox v9 uit te zetten of de range te veranderen/aan te passen.
  Dit is nodig om de Experiabox achter mijn eigen router te plaatsen t.a.v. de KPN VOIP dienst.
  Internetten en IPTV lopen al via mijn eigen router. Alleen VIOP doet het nog niet omdat de DHCP van de Experiabox niet kan uitzetten/veranderen.
  Alvast bedankt,
  Kenny

 58. Recent kreeg ik van KPN een upgrade van ADSL naar VDSL2. Ik had mijn EB V8 volgens bovenstaande handleiding in bridge mode gezet en dat werkte voorheen uitstekend. Na deze upgrade door KPN werkte internet niet meer (Voip wel). Het bleek dat KPN bij VDSL2 de gebruikersnaam verandert MAC@adsl-direct naar MAC@internet. Dit moet je dus in je eigen router aanpassen na deze upgrade.

 59. Ik heb een sonicwall aan de glasvezel gezet en de PPPOE settings ingevoerd inclusief user en wachtwoord. Alle combinaties geprobeerd mac adres gespoofed noem maar op. Ik had een experia V9, heb ik dan een ander wachtwoord nodig?

 60. Tom bedankt voor jou informatie!
  Alles werkt bij mij prima, maar ik heb nog 1 probleem.

  Ik kan nu mij apparaten niet meer bereiken in mijn LAN d.m.v. hun IP adres?

  Kun jij hier een verklaring voor geven?

 61. Heb mijn Experiabox v8 in bridge-mode staat met een SonicWall NSA220 met de WAN interface in PPPoE en krijg netjes het externe adres op de WAN interface van de SonicWall.

  Nu heb ik alleen nog de volgende uitdaging. Hoe kan ik IPTV achter de firewall krijgen, dus een settopbox aansluiten op een LAN interface van de SonicWall?
  De WAN interface heeft alleen het “data” ipadres en dus niet VLAN4 (IPTV) volgens mij.
  Simpelweg een VLAN interface aanmaken op de SonicWall haalt niets uit…
  Het liefst zou ik ook gewoon VLAN4 op het interne netwerk hebben via de SonicWall.
  Ik heb even getest en als ik een switch tussen de SonicWall en de ExperiaBox zet en dan een IPTV STB aansluit op deze switch krijg ik daar netjes TV op, dus VLAN4 is bekend aan de WAN kant van de SonicWall, hoe krijg ik deze naar “binnen”

  wie heeft er hier een idee over? Of weet waar ik meer info kan vinden?

 62. Waarom je eigen router áchter de Arcadian, als je met een simpele managed switch van een paar tientjes je router rechtstreeks het internetsignaal kunt laten verwerken? Dus: signaal vanuit de NT naar de managed switch, VLAN’s 4 en 7 naar poortje 1 en de Arcadian, VLAN 2 via poortje 2 naar de eigen router. Die instellen met de PPoE info van KPN. Wifi op de Arcadian uit (krijgt toch geen signaal) en ook de dhcp-server daar uitzetten.

  Overigens kan volgens een derde ook VLAN 4 vanuit de switch rechtstreeks naar de TV-boxen. Dat heb ik niet gedaan.

  Een uitleg te vinden op
  http://www.ceesoskam.nl/2014/12/22/hoe-kan-je-een-eigen-router-gebruiken-bij-kpn-glasvezel/

  En wat onze ervaring is? Sinds we dit in huis hebben met een TP-Link Archer 9 router hebben we geen enkele storing meer gehad, ook niet meer in het voorheen redelijk vaak hikkende TV signaal… En daarbij een fantastisch 5G wifisignaal door het hele huis.

 63. Ik vroeg me af hoe ik dmz aan kan zetten op de experiabox arv7519?
  Bij firewall zie ik alleen access control, MAC filter, URL blocking, en schedule rule. Als ik de broncode bekijk zie ik het volgende:

  281 item2 = Tree_AddItem( item1, ‘URL Blocking’, new MenuItem(‘firewall_u’, ‘firewall_u.stm’, ‘main2’) );
  282 item2 = Tree_AddItem( item1, ‘Schedule Rule’, new MenuItem(‘firewall_rul’, ‘firewall_rule.stm’, ‘main2’) );
  283 //item2 = Tree_AddItem( item1, ‘Intrusion Detection’, new MenuItem(‘firewall_spi_h’, ‘firewall_spi_h.stm’, ‘main2’) );
  284 //item2 = Tree_AddItem( item1, ‘DMZ’, new MenuItem(‘firewall_d’, ‘firewall_d.stm’, ‘main2’) );
  en als ik naar 192.168.2.254/firewall_d.stm ga krijg ik ik een 404

 64. Vraagje : bij mij lijkt begin gemist en programma gemist niet meer te werken. V8 staat in bridge mode , eigen router tp link op v8 aangesloten , tv aangesloten via (simpele switch) op eigen router.

  Alles werkt behalve dus programma/begin gemist.

  Ook het aansluiten de tv op experiabox geeft niet de gewenste oplossing. Sterker nog dan heb ik helemaal geen tv.

  Is dit gebruikelijk of zie ik iets over het hoofd ?

  grt

 65. Kan iemand mij uitleggen welke instellingen ik op mijn FritzBox 7390 moet instellen om ‘m te verbinden met de Experia V8. Provider is Telfort.

  Op deze pagina wordt alles mooi uitgelegd (dank daarvoor!) voor de Experia V8 maar niet voor de FritzBox.

  http://experiabox-bridge-…m/telfort-vdsl–adsl.html

  Mijn vraag, hoe stel ik het volgende advies in op de FritzBox zoals beschreven op de pagina hierboven:

  “Wat je nu moet gaan doen is in je eigen router een Dynamic IP verbinding opzetten met de inloggegevens van de Experiabox. Die zijn als volgt,

  Type verbinding: Dynamic IP
  Sec. connection: disable of auto
  Wan connection: Connect automatically

Leave a Reply

Your email address will not be published.